Starejše deklice 2 tik pred A ligo

by admin

Na zadnjem turnirju bodo deklice Formis I igrale za deklice Formis II.

Ekipi deklic Formis I in II sta to nedeljo nadaljevali s kvalifikacijami za A ligo. Igrali sta na turnirju pri ekipi Turbine v Selnici. Kot četrta ekipa je sodelovala še ekipa iz Zreč.
Po tekmi Turbina – Zreče , ki se je končala z zmago Turbine, so na igrišče stopile naše igralke II. Ekipe. Odločilno tekmo z Zrečami so prepričljivo začele z dobrimi servisi. Ekipa Zreč je imela kar veliko problemov s sprejemom v za današnje čase zelo mali telovadnici , lahko bi rekli skoraj premajhni za takšen nivo igre. Zrečam so prepustile vsega 13 točk. V drugem setu pa povsem obrnjena slika. Z dobrimi servisi so igralke Zreč prisilile naše v delanje napak. Po vodstvu s kar 10 točkami prednosti, je bil set za ekipo Formis II izgubljen. Kljub boljši igri v končnici seta so igralke set izgubile na 19. točki. Tako se je odigral še tretji set. Poraz v drugem setu tokrat ni pustil posledic. Z borbeno igro in dobrimi servisi so dobile set 15:11. Tako so dosegle željeno zmago, ki jim ob predvidenem razpletu omogoča presenetljivo uvrstitev v A ligo.
V tretji tekmi turnirja sta se pomerili ekipo Formis I in II. Do sredine prvega seta so se igralke druge ekipe še uspešno upirale. Potem pa so igralke prve ekipe izkoristile svoj potencial in mnogo večje tekmovalne izkušnje ter set dobile na 16. V drugem setu so pri ekipi Formis II dobile priložnost še igralke, ki običajno ne igrajo dosti. Poraz na 9 je bil kljub borbeni igri neizbežen.
V zadnji tekmi turnirja, so se igralke Formis I znesle še nad domačo ekipo. V dveh setih so jim prepustile vsega 15 točk. S tem so kot prve favoritinje skupine potrdile svojo uvrstitev v A ligo že krog pred koncem in ohranile realne možnosti druge ekipe za vstop v A ligo.

O turnirju je Žana Ivana H. S. napisala: Danes smo se ekipa Formis I odpravile na turnir v Selnico ob Dravi. Igrale smo 3. in 4. tekmo. Prvo tekmo smo igrale proti naši drugi ekipi. Po segrevanju smo začele s prvim setom, ki je bil na začetku kar napet. Vendar smo ga na koncu dobile me z 25:16. V drugem setu pa smo začele bolj zanesljivo in povedle s kar veliko prednostjo, saj se je set končal z 25:9. Tekmo smo tako dobile z 2:0.
Naslednjo tekmo smo imele proti Turbini. V 1. setu smo igrale dobro in si naredile veliko prednost. Na koncu seta so nato sledile menjave igralk. Set smo zmagale z 25:7. Drugi set smo začele enako kot prvega. Ker smo tudi v drugem setu igrale dobro in si nabrale prednost, so v sredini seta sledile menjave. Set smo zmagale z 25:8. Tudi to tekmo smo dobile z 2:0. Po končani tekmi smo se vesele odpravile domov.

Razpored in vse rezultate lahko najdete na … skupina B.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2017_18/kval_4}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje