Tinine sokrajanke premočne za Formis II

by admin

V soboto, 14.12.2013 so se v predtekmi večernega obračuna v 1. DOL, Formiske II v 3. DOL pomerile z ekipo iz Črne na Koroškem. Sokrajanke Tine Maze so na lestvici blizu našim puncam in zato se je upravičeno obetal trd boj za zmago.

Trener Peter Možič je teden pred tekmo in samo tekmo strnil takole: »V tem tednu smo se posvetili delu v obrambi, prvenstveno individualni tehniki. Seznanili smo se z osmimi različnimi možnostmi igre v obrambi. Od osnovnega spodnjega odboja do najbolj motorično zahtevnega elementa igre z nogo v situaciji , ko je nevarno reševanje z rokami. Vse to smo poizkušali uporabiti tudi v tekmovalni situaciji.

V goste nam je prišla ekipa, ki na je na prvenstveni lestvici dihala za ovratnik. Tekmo smo odprli zelo neodločno, tiho, nemotivirano. V prvem nizu nam je tako uspelo zbrati le 15 točk. Poudariti je potrebno, da smo izredno slabo pritiskali s servisom.

Začetek drugega niza je bil v znamenju dveh dolgih serij točk na 0:9 za gostje in takoj preobrat na 11:9. Na 17 točki smo videli izenačenje in nato napeto končnico, kjer smo imeli lepo možnost za izenačenje, a nam je zmanjkalo malo športne in »sodniške« sreče.

V tretjem nizu so bile na igrišču samo naše punce. Ana Kristina Šalinovič je odlično pritiskala s servisom in nam omogočila kar 10 zaporednih točk ter na koncu gladko zmago.

Četrti niz je bil zelo podoben tretjemu, razen tega, da smo pri prednosti 22:11 naredili nekaj nepotrebnih napak in bili zelo neodločni v napadu. A tudi ta niz se je končal v našo korist.

V petem, odločilnem nizu za zmago, smo imeli idejo, da ponovno poskusimo pritisnit s servisom, vendar je ta prvina bolj uspevala izkušenim igralkam iz Tinine vasi, ki so na koncu niz in s tem tekmo dobile z rezultatom 2:3.«

Pero je še povzel: »Z nastopom deklet sem zadovoljen, še posebej bi pohvalil Ano Kristino za prizadevnost in odnos do treninga. Že med tednom je kazalo je, da bi znala ona biti “girl on fire”, in to se je tudi pokazalo na tekmi. Tekmo se začne igrati v ponedeljek in konča v soboto!«

 

Za Formis so igrale: Ana Kristina Šalinovič (12), Špela Belec (3), Mija Primec (21), Lea Krumpak (7), Nika Fišer (1), Lara Kovačec, Pia Berglez (4), Lea Ivančič, Brina Bračko (5), Ana Štern (7)

 

Rezultat tekme: FORMIS II: Črna 2:3 (15:25, 23:25, 25:11, 25:19, 11:15)

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje