Formiske po treh krogih niso okusile slasti zmage, še več, osvojile niso niti enega samega niza. Takšni rezultati so že pričeli najedati samozavest igralk, a po gladki zmagi na gostovanju pri Aliansi v Šempetru, je v naši ekipi ponovno posijalo sonce.

Tudi ta tekma, kot večina do sedaj, se je pričela izredno izenačeno, Formiske pa so si šele po drugem tehničnem odmoru priigrale nekaj točk prednosti, ki jih do konca več niso izpustile iz rok. Prvi osvojen niz in nov zagon za naprej!

Drugi niz so naša dekleta pričel atomsko. Delni rezultat 7:0 je pomenil gladko zmago tudi v drugem nizu. Tokrat jih je odlikoval odličen servis, ki v prejšnjih tekmah ni in ni stekel, prebudili pa sta se tudi najizkušenejši igralki, Maja Desy Vahen je dosegla 20, Nina Petranovič pa kar 23 točk.

Tretji niz je bil še najbolj izenačen. Domačinke so na začetku povedle, a sredi niza so Formiske vse ponovno postavile na svoje mesto. V zaključku so vodile že z 24:19, a domačinkam dovolile, da so niz naredile razburljiv. Na srečo so pri rezultatu 24:23 le izkoristile peto zaključno žogo in veselje se je lahko pričelo.


Rezultat tekme:

Aliansa : FORMIS     0:3 (20:25, 16:25, 23:25)

 

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 20, Brina Bračko, Ana Sešel 9, Maja Burič, Katja Karin Pintarič 4, Urška Stavbar 3, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser, Nina Petranović 23, Ana Štern.

Verjamemo, da je ta zmaga dekletom vlila potrebno samozavest saj vemo, da jim kvalitete ne manjka. Nova priložnost za dokazovanje bo že naslednji petek, 17.10.2014, ko bodo ob 19.30 uri v Hočah gostile ekipo GO Volley iz Nove Gorice.


Trener Sebastijan Zorenčje po tekmi povedal:

“Zasluženo smo zmagali, saj smo bili tako rekoč v vseh odbojkarskih elementih boljši od nasprotnika. V primerjavi s predhodnimi tekmami smo naredili bistveno manj napaka v napadu in istočasno smo bili v tudi bolj prodorni. Pohvaliti moram prav vse igralke, saj smo lahko s prikazanim bistveno bolj zadovoljni in upam, da smo na pravi poti, da osvojimo želeno igro, ki bi prinašala tudi želen rezultat.

Sedaj nas čaka tekma proti Novi Gorici že v petek, zato se moramo še posebej dobro pripraviti, saj so Goričanke v minulem kolu izgubile na domačem terenu proti Ljubljančankami. Zato upravičeno pričakujem, da bodo želel v Hočah prikazati boljšo igro, mi pa seveda želimo nove točke v prvenstvu.”

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/4krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje