Velikonočni turnir v Zagrebu

by admin

Ekipa Formis Mala I se je v ponedeljek 28.3.2016 udeležila 6. velikonočnega turnirja v Zagrebu. Ekipo »Rogoza« je sestavljalo 8 igralk: Lucija Colnarič, Klea Marko, Brina Kurnik, Ana Roškar, Žana Ivana Halužan Sagadin, Naja Šalamun, Taja Gradišnik Klanjšček in Ana Falež. Dekleta so odigrala 6 tekem, prikazala odlično igro in med 16. ženskimi ekipami osvojile končno 3. mesto.

Igralke, trener in nekateri starši igralk smo se zbrali pred OŠ Hoče ob 7.45 uri in se z dvema kombijema in enim osebnim avtom odpeljali v Zagreb. Že takoj na začetku je bilo obilo dobre volje, saj smo do Zagreba vsaj trikrat stali in si privoščili kavo, pecivo, nekateri pa tudi nekaj močnejšega. V Dvorano Odbojke v Zagrebu smo prispeli ob 9:30 uri, tekmovanje se je pričelo ob 10.00 uri. Na turnir je bilo prijavljenih 16 ženskih in 8 moških ekip. Igralke (letnik 2003 in mlajše) so bile razdeljene na štiri skupine:

skupina A: Zagreb 1, Rogoza, Gradiška 3, Ivanec

skupina B: Sisak 1, Ljubljana 2, Varaždin, Gradiška 4

skupina C: Gradiška 1, Zagreb 2, Šibenik, Sisak 2

skupina D: Ljubljana 1, Bale, Gradiška 2, Krapinske Toplice

Igralo se je s tremi igralkami v polju, po pravilih mini odbojke, ki veljajo na Hrvaškem, tako da smo imeli zaradi tega kar nekaj problemov, vendar je bilo za vse enako. Skozi skupino smo odigrali 3 tekme in vse zmagali s 3:0. V četrti tekmi smo kot prvi iz skupine A igrali z drugim v skupini B, ekipo Varaždina in zmagali s 3:0. V peti tekmi smo odigrali Polfinale z ekipo Zagreb 1, ki smo jo v skupini že premagali z 3:0, vendar so bile tokrat boljše in srečnejše nasprotnice in nas premagale z 2:1. Ura je bila že 18.15, ko so bile na programu tekme za 1., 3., 5. in 7. mesto. Za 1. mesto so tako igrale ekipe Zagreb 1 proti Zagreb 2 (hrvaško finale) v kateri je zmagala ekipa Zagreb 1 z rezultatom 2:1. Za 3. mesto pa je igrala Rogoza proti Ljubljana 1 (slovensko finale) in zmagala je naša ekipa z rezultatom 2:1. Ob 19.00 uri je bil zaključek turnirja, podelitev medalj in obvezno slikanje. Sledila je vožnja domov, ki je bila zaradi osvojenega 3. mesta in priigrane medalje, zlasti pri igralkah, kljub prisotni utrujenosti kar se da vesela, polna petja in nasmejanih obrazov.

Kot trener ekipe lahko igralkam čestitam za prikazano igro. Od 6 odigranih tekem smo izgubili samo eno in še to proti končnemu zmagovalcu turnirja, ekipi Zagreb 1, ki pa smo jo skozi tekmovanje tudi edini premagali. Deležni smo bili kar nekaj pohval s strani gledalcev za prikazano igro, saj smo igrali najbolj napadalno igro z dosti udarcev in malo »šika« za razliko od drugih ekip, čeprav smo bili po višini občutno najnižja ekipa med štirimi prvo uvrščenimi ekipami. Zato še enkrat pohvala igralkam za prikazano, za starše pa tako ni pravih besed, same pohvale glede organizacije, priboljškov, navijanja in dobre volje. Vse skupaj je bilo za oceno ODLIČNO.

Vse ekipe

Vsi rezultati


 

   Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mala/1-sezona_2015-16/zagreb}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje