Vse do finala

by admin

Minice do 2. mesta na Odprtem prvenstvu Slovenije v mini odbojki med 33 ekipami iz Slovenije in Hrvaške.

V Šempetru so organizirali 1. Odprto prvenstvo Slovenije v mini odbojki za dečke in deklice (letnik 2007 in mlajši).
Pri dečkih je nastopilo 16 ekip, ki so bile razporejene v 4 skupine s po 4 ekipami, prvo uvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v četrtfinale oz. na tekme na izpadanje. Končne zmage so se veselili mladi domači odbojkarji, drugo mesto je šlo v Žužemberk in tretje v Kočevje.
Pri deklicah je začelo s tekmovanjem 33 ekip, ki so bile razvrščene v 8 skupin, prvo uvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v osmino finala oz. na tekme na izpadanje.

Formiske so v prvi tekmi skupine G v Preboldu premagale vrstnice iz Ljubnega, v drugi tekmi pa ekipo Rovinj III in si s tem že zagotovile napredovanje iz skupine. Tako so v tretji tekmi proti ekipi Mladi Jesenice dobile priložnost za igro tudi ostale igralke. Ana, Gala, Laura, Nika in Zoja so se dokaj enakovredno borile, ob koncu obeh nizov malo popustile, kar je bilo dovolj, da so se zmage veselile nasprotnice iz Jesenic.
V osmini finala so bile naše nasprotnice zmagovalke skupine H, ekipa OK Daruvar. Prva postava Maša B., Lana K. in Maša Z. ter druga postava Lana D., Paulina in Maša D. nasprotnicam nista prepustili niti najmanjše možnosti ter smo se tako veselili uvrstitve v četrtfinale in selitve v Šempeter, kjer je najprej sledilo skupinsko slikanje in nato čakanje na četrtfinalno tekmo z ekipo iz Mozirja, ki je v osmini finala izločila Prevalje I. Prvi niz so gladko dobile naše mlade odbojkarice, v drugem nizu pa smo spremljali napet boj za vsako točko, na koncu so več zbranosti pokazale Formiske, ki so si z zmago zagotovile še dve tekmi. V polfinalu je sledil dvoboj z ekipo Vital Ljubljana I, ki je v četrtfinalu izločila ekipo Mladi Jesenice I, prvi niz so dokaj zanesljivo dobile Formiske, drugega na razliko Vitalovke, v tretjem nizu pa so več želje po uvrstitvi v finale pokazale Formiske, ki so si z zmago že zagotovile tako željeno medaljo. Finalni dvoboj proti ekipi iz Ankarana je v obeh nizih do 10 točke bil dokaj enakovreden, nato pa so Ankarančanke pokazale predvsem več zbranosti v napadalnih akcijah ter so oba niza zanesljivo pripeljale do končne zmage ter pokala za 1. mesto na 1. Odprtem prvenstvu Slovenije v mini odbojki. V tekmi za 3. mesto je ekipa Vital Ljubljana I premagala ekipo Grosuplje.

Odšle v temi, se po 13 urah vrnile spet v temi, utrujene, a vesele, z medaljo okrog vratu ter v pričakovanju novih tekem.

O turnirju je kapetanka Maša B. napisala: V soboto, 13. 1. 2018, smo se odpravile na turnir v Prebold, kjer smo odigrale 4 tekme. Prvo tekmo smo igrale proti ekipi KLS Ljubno in oba niza zmagale. Drugo tekmo smo igrale proti ekipi iz Rovinja in zmagale z rezultatom 2:0 v nizih. Sledila je tekma proti ekipi Mladi Jesenice, ki smo jo žal izgubile z rezultatom 0:2, a smo se kljub porazu uvrstile v osmino finala. Tam smo igrale z ekipo iz Daruvarja, ki smo jih premagale z rezultatom 2:0 v nizih. Tako smo se uvrstile med 8 najboljših ekip. Tekmovanje se je nadaljevalo na OŠ Šempeter, kjer je sledilo slikanje vseh ekip. Po slikanju smo se začele pripravljati za četrtfinale proti ekipi iz Mozirja in zmagale z rezultatom 2:0 v nizih. Sledila je polfinalna tekma proti ekipi Vital Ljubljana. Prvi niz smo zmagale, v drugem nizu je bilo kar precej napak na naši strani in smo ta niz žal izgubile, sledi je odločilni set, ki smo ga prepričljivo zmagale. Z zmago smo se uvrstile v finale, kjer smo igrale proti lanskim državnim prvakinjam OK Ankaran Hrvatini. Prvi set so nas odločno premagale, prav tako drugi niz. Na koncu smo osvojile odlično drugo mesto. Tretje mesto pa je osvojila ekipa Vital Ljubljana. Prvenstvo se je zaključilo s podelitvijo medalj, pokalov in praktičnih nagrad za prva štiri mesta. Po dolgem dnevu smo se v večernih urah odpravile domov.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2017_18/turnir_sempeter}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje