Z novo zmago tudi Formis II na vrh lestvice

by admin

Druga ekipa Formis, ki nastopa v 3. DOL se je v letošnjo sezono podala s podobnim ciljem kot v lansko, nabiranje izkušenj. A prva dva kroga sta pokazala, da je morebiti že nastopil čas za kaj več. Formiske so z dvema zaporednima zmagama na vrhu lestvice in hočemo ali ne, apetiti so zrastli!

Tokratno domačo tekmo je povzel kar trener ekipe Peter Pero Možič: “Zaradi nedeljskega nastopa deklic na prvem kvalifikacijskem turnirju smo to srečanje odigrali v spremenjeni sestavi. Tudi z prve ekipe smo tokrat dobili poleg Miše in Lee še Niko. Začetna postava je bila (naštevam po conah od 1 do 6): Pia Berglez, Mija Primec, Aneja Tancer, Nika Šijanec, Lea Krumpak, Ana Štern na liberu pa sta igrale Miša Možič in Urška Špela Pregl.

Tekmo smo zelo dobro odprli z odločnim servisom in malo napakami. Nasprotnice so bile že v startu rahlo šokirane s kompletno sceno za prvo ligo, s tremi trenerji na klopi (Iva, Šijo in jaz), z odličnim Dee jayem na mešalni mizi in seveda tudi našim pristopom k tekmi. Nekaj dilem je bilo okoli drugega blokerja vendar po Ivinem nasvetu, da se bo tu najbolje znašla Aneja več ni bilo dvomov. 

Spet je odlično blokirala Ana, kljub veliko rezervam pri tehniki. Pia tokrat manj natančna pri podajah, tudi ne dovolj natančna pri postavitvah v polju in še rezerve pri servisu. Lea je potrebovala set in pol, da je našla pravi timing in samozavest. Nika na svojem nivoju z vzponi in padci v igri. Mija odlično drži sprejem in tokrat je bila zvita in predrzna tudi v napadu.  Aneja se je pokazala kot dobra napadalka tudi na sredini mreže, v bloku je bilo nekoliko težav in nepreciznosti. Miša nam je zelo koristila, kljub manjšim padcem koncentracije predvsem na račun odličnih servisov gostij. Naša igra vse bolj stoji in to ne glede, kdo je na igrišču.

Čeprav je naš osnovni motiv izboljšanje tehničnega in taktičnega znanja nam zmaga veliko pomeni in kaže, da smo na pravi poti. Čestitke dekletom za zmago in veliko motivacije za nove podvige. 

V naslednjem vikendu na čaka v Soboto obračun z ekipo Ljutomera v gosteh ob pozni (20.00) uri in že v nedeljo ob 10.00 mladinski turnir na Prevaljah. 

Ni nam lahko, a kar se mora ni težko!” je v njegovem slogu zaključil Pero.


Rezultat tekme: 
Formis II : ŽOK Vuzenica     3:1 (25:17,25:21,18:25,25:13)

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

  Galerija slik:
{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_13_14/2.kolo}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje