Rogoški lonec ponovno uspel

by admin

Ob prazniku krajevne skupnosti Rogoza smo kuhali, sedaj že tradicionalni Rogoški lonec. Izgled in okus “Formisovega lonca” sta tudi tokrat navdušila, kotel v katerem se je kuhal, pa na koncu ni bilo potrebno pomivati!

V soboto 24.08.2013 se je Rogožanov usmililo tudi vreme. Po dopoldanskem dežju je posijalo sonce in pogoji za odlični golaž so bili ustvarjeni. Kuharska ekipa Formisa, ki so jo sestavljali glavni “chef” Žarko Novak in vestna pomočnika Stanko Račič in Robert Bauman, je ponovno ustvarila perfekcijo okusov, ki niti največjih gurmanov ni pustila ravnodušnih. Žarkovo remek delo je, tako kot že lani, poželo obilo pohval in zahtev za “repete”.

Obvezne sestavine lonca (goveje meso, krompir, rumeno in rdeče korenje, fižol, česen in čebula) so poleg naše ekipe, na različne načine ustvarjale še ekipe Društva krajanov Rogoze, Rdečega križa iz Rogoze in ekipa Društva upokojencev iz Rogoze. Zmagovalci so bili vsi, saj so bili vsi kotli na koncu prazni.

Prireditev je tudi tokrat uspela, letos zaradi vremena žal brez pridiha odbojke na mivki, a verjamemo, da bo že naslednje leto spet drugače.

{gallery Novice_ostali/Rogoza_golaz/2013}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje