Formis II praznih rok iz Ljutomera

by admin

Naše prvoligašice so že mesec dni v polnem pogonu, pretekli vikend pa so s tekmovanjem v 3. DOL pričele še naše mlade Formiske. V prvem krogu jim je žreb namenil gostovanje v Ljutomeru, iz katerega pa so se tokrat vrnile praznih rok.

Na prvo tekmovanje se je z igralkami podalo tudi veliko število navijačev/staršev.  Tekma se je igrala v stari telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja. Nizki strop, milo rečeno čudna svetloba, vprašljive avstrijske mikase (žoge)…, ampak vse to spada zraven. Tudi “neokusni” domači navijači so del te folklore. 

Tekma se je pričela po našem okusu, splet vseh zgoraj navedenih okoliščin in pa seveda trdne domačinke, pa so v nadaljevanju tehnico premaknili na stran domačink, ki so tekmo na koncu tudi dobile z rezultatom 3:1.

Rezultat tekme:
ŽOK Ljutomer : FORMIS II    3:1 (18:25, 25:21, 25:12, 25:21)

 

Trener ekipe Peter Možič je najprej opisal sestavo ekipe: »Pia in Špela na podaji, Lara, Nuša, Aneja in Ana Kristina na sprejemu, Ana, Lea in Nika K. v bloku, Brina in Nika F. na korekciji ter Lana in Urška Špela na liberu je bila naša zasedba za prvi letošnji dvoboj. Začeli smo s postavo Pia, Nuša, Ana, Brina, Lara, Lea in Urška Špela v obrambi ter Lana na sprejemu. Kljub temu da v tej sezoni nismo veliko skupaj, smo delovali zelo odločno in želja po igri je bila velika.«

O sami tekmi pa je povedal: »Prvi niz je bil izenačen do 16 točke, potem pa smo začeli bežati točko po točko in na koncu po Anejinih in Leinih dobrih servisih, niz dokaj gladko zmagali na 18.

Drugi niz je bil podoben do drugega tehničnega time-outa, ko smo po seriji težav na sprejemu izgubili priključek. Po dvojni menjavi podajač+korektor (16:20) se je zaradi vlažnega parketa poškodovala Špela. Na žalost se je poškodba zgodila zaradi slabe organizacije tekme, ter sodnikove samovolje, ko ni dovolil brisanja parketa. Ta situacija nam je načela živce in dvignila nivo adrenalina in uspelo se nam je približati na 22:19. Kljub velikemu trudu vseh na igrišču in ob njem, smo izgubili na 21 točki. 

V tretjem nizu so se težave na sprejemu nadaljevale in domačinke so nam bežale že od samega začetka. Kljub petim menjavam nam igre ni uspelo dvigniti na višji nivo.
V četrtem nizu smo že bili v dobri situaciji (8:11) vendar nam je Belčeva z močnimi servisi (od 8-15) onemogočila boljšo končnico.

Punce so se borile do zadnje točke in po prvi tekmi pustile dober vtis. Upam, da poškodba Urške ni prehuda in da se nam kmalu pridruži na treningih.«

   Galerija slik: {gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/1krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje