Formis ostaja prvoligaš, prihaja Calcit

by admin

To, kar smo si pred sezono zastavili kot cilj, nato celotno sezono trepetali, se je sinoči, šele na zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva, končno uresničilo. Formiske so v tekmi z Novo Gorico same odločale o svoji usodi. Potrebovale so zmago in dosegle so jo. Še enkrat več so pokazale, da so najmočnejše takrat, ko je pritisk nanje najmočnejši.

Tekmo v Novi Gorici so Formiske pričele odločno in zanesljivo. Že v uvodnih točkah so pokazale, po kaj so prišle. Ob bučni podpori peščice zvestih navijačev, so osvajale točko za točko in zanesljivo ustvarjale razliko, ki jo domačinke niso uspele izničiti. Drugi niz so pričele še bolj odločno. Z odličnim servisom so si priigrale prednost, ki je na koncu pomenila 2:0 v nizih. Kvaliteta ekpe Nove Gorice je nesporna, zato je bilo iluzorno pričakovati lahko delo naših odbojkaric. Rahel padec v igri naših in pričakovan dvig v igri Goričank je pomenil napet boj do same končnice. Tukaj pa se je ponovno pokazal večji motiv in 4MIS-ke so, tudi z nekaj sreče, na razliko dobile še ta niz in tekmo končale z gladkih 0:3. Slavje se je lahko pričelo!

Formiske so se s to zmago izognile dodatnim kvalifikacijam za izpad iz lige, se uvrstile v 1/4 finalu državnega prvenstva, kjer jih čaka najboljša ekipa dosedanjega dela tekmovanja, ekipa Calcit Volleyball. Prva tekma bo v Kamiku v sredo, 13.03., povratna pa doma v Hočah v soboto, 16.03. Tekma s Kamničankami bo jagoda na torti te sezone in upamo, da se bo takrat v Hočah zbralo največje število gledalcev v tej sezoni.

HIT Nova Gorica : Formis     0:3     (20:25, 14:25, 24:26)

Več o tekmi si lahko preberete tudi ….. TUKAJ.

{gallery Novice_1.DOL/1DOL_Z6}

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje