Formiske ostajajo prvoligašinje

by admin


Lanska sezona je za prvo ekipo Formisa pomenila zgodovinski uspeh, letošnja pa ponovno vrnitev v realnost in
vse do zadnjega trepetanje pred izpadom . Formiske so po koncu sezone osvojile sedmo, predzadnje mesto, se tako izognile neposrednemu izpadu v 2. ligo, so pa morale odigrati kvalifikacije za obstanek z drugo uvrščeno ekipo 2. lige.

To priložnost za napredovanje med elito si je po porazu proti ekipi Zgornje Gorenske, ki je tako postala nova prvo-ligašinja, priigrala ekipa Swaty Comet iz Zreč. Odigrati je bilo potrebno dve tekmi, po eno doma in v gosteh, igranja v 1. ligi pa se je veselila boljša ekipa iz obeh tekem.

Prva tekma je bila odigrana 22.4. v Zrečah,  povratna tekma pa 24.4. v Hočah. Zrečanke so bile do konca v tekmovalnem ritmu, saj sezona v 2. DOL traja dlje, medtem ko so Formiske zadnjo tekmo v 1. DOL odigrale že 21. februarja. Do kvalifikacij za obstanek je bilo tako več kot dva meseca premora. Kljub dejstvu, da so strokovnjaki napovedovali, da je ogromna kakovostna razlika med prvo in drugo ligo, je bilo kar nekaj strahu, kako bo ta premor vplival na igralke, strah pa je še povečevalo dejstvo, da so nekatere standardne igralke v tem času že zapustile klub, vključno z obema trenerjema, ki sta odstopila.

A na srečo so se uresničile napovedi strokovnjakov. Formiske so rutinirano dobile prvo tekmo z rezultatom 3:1, doma pa so gladko zmagale z rezultatom 3:0 in tako potrdile prvoligaški status. Da si to zaslužijo je pokazal tudi obisk zadnje tekme, ko so navijači ponovno dodobra napolnili Hočko dvorano in dekletom pomagali do obstanka v ligi.

Potek tekme in rezultat je dovoljeval, da sta oba trenerja priložnost za igro dala tudi mlajšim igralkam (letnik 2000), ki so dokazale, da se za prihodnost v obeh klubih ni bati!

 

Rezultata obeh tekem:

Swatycomet Zreče : Formis 1:3 (25:22,21:25,10:25,23:25)  
Formis : Swatycomet Zreče 3:0 (25:18,25:17,25:12)

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje