Igrali odbojko na snegu

by admin

Več kot 120 otrok igralo odbojko na snegu v Kranjski Gori.

Odbojka na snegu je nov šport, ki osvaja Slovenijo, od leta 2009 pa ga po vsem svetu igra že na tisoče športnikov. Tako je nastala tudi serija turnirjev v odbojki na snegu, imenovana Snow Volleyball European Tour, ki se vsako leto odvija na svetovno znanih smučiščih, več o tem si lahko pogledate TUKAJ.

Da bi se za ta šport odločilo čim večje število otrok in da bi se razširila baza mladih odbojkarjev je bilo vsem šolam in klubom ponujena brezplačna šola odbojke na snegu, in tako smo se v petek, 9. 3. 2018, odpravili z avtobusom v Kranjsko Goro, da bi otrokom omogočili skupno druženje in zabavo na snegu. Po končanem programu smo se še skupaj sprehodili skozi Kranjsko Goro do zamrznjenega jezera Jasna.

Po lanski krstni izvedbi, ko se je zbralo okrog 90 otrok, je na letošnji drugi izvedbi bilo več kot 120 otrok, kot zgleda bo to postalo tradicionalno druženje, torej se vidimo v Kranjski Gori tudi leta 2019.

Če je v petek potekal program odbojke na snegu za otroke, pa je v soboto in nedeljo potekal pravi turnir, več o tem lahko preberete TUKAJ.

 

Odbojka na snegu

V Krajnski Gori je lepo,

ker odbojko “špilamo”.

Ko nebo se razjasni,

žoga v zraku se vrti.

Vse na snegu se blešči,

mi pa deremo se “gremo vsi”!

Topel čaj nas pogreje,

me igramo natančneje,

ko zmagamo zadnji set

trenerji so zadovoljni spet.

Žal izteka se ta dan,

z darili se baham.

Ko po krofih zadiši,

v Trojane peljemo se mi.

Vsi izmučeni smo že,

zato hitro domov hite.

 Lana Štern in Elena Pešak

 

Odbojka na snegu

Odšli smo v Kranjsko goro,

pot dolga je bila.

Vstali smo pred zoro,

da gremo v Kranjsko goro.

Oblekli smo si šale,

kape, rokavice.

Igrali smo odbojko,

pustili smo zdaj rolko.

Odbijali smo dobro,

na podlagi snežno beli.

Odbijali smo dolgo,

in fajn smo se imeli.

 Ana Šalamon


 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/KG_2018}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje