Minice za zgodovino

by admin

Pred enim letom, isto prizorišče ter isti nasprotnik ter poraz v tretjem nizu s 23:25 po sporni sodniški odločitvi. Če je lani malo zmanjkalo, pa je tokrat ekipa Formis mini svoje delo v zadnji tekmi sezone v Braslovčah opravila z odliko ter se tako veselila zgodovinskega naslova, s katerim so sedaj Formiske same na vrhu po številu naslovov v kategoriji mini odbojke za deklice.

Za vsako generacijo je uvrstitev na finalni turnir vrhunec, ki ga lahko doseže v posamezni kategoriji. Minilo je že desetletje od kar sem trener mini odbojke pri OK Formis in po devetih tekmovalnih sezonah je bil to zame že peti finalni turnir. Čeprav nisem najverjetneje najboljši trener, imam pač srečo, da sem imel in še imam najboljše punce na tem planetu!

V vseh teh letih sem se veliko naučil, največ se seveda vedno naučiš iz porazov, tako da sem vedel, da je prva tekma najpomembnejša ter seveda najtežja in tako je tudi potekala saj igra proti domačinkam nikakor ni stekla, čeprav so Braslovčanke začele z drugo postavo, kar sem tudi predvideval. Po zaostanku z 10:15 smo vendarle strnili vrste ter prvi niz zmagali s 25:19. Drugi niz je bil vse skozi izenačen, le majhen padec koncentracije ob koncu niza ter nekaj nepotrebnih napak je botrovalo, da smo niz izgubili z 22:25. V odločilnem nizu, ki je odločal o prvem potniku v finale, pa so se naše mlade Formiske le zbrale ter niz zmagale s 25:22, čeprav je pri 25:20 sodnik že odpiskal konec, a si je potem premislil (zakaj, ve le on!), tako da je bilo potrebno odigrati še dve točki, da je bilo tekme res konec – na srečo v našo korist!

V drugi polfinalni tekmi so Mariborčanke premagale ekipo iz Šempetra z 2:1 v nizih, ki je nato v tekmi za 3. mesto državnega prvenstva v mini odbojki za deklice premagala domačinke prav tako z 2:1 v nizih in se tako veselila bronastih medalj.

Za finalno tekmo se je vedelo, da katera prva postava bo imela boljši dan, tista ekipa bo osvojila naslov državnih prvakinj. Naše mlade odbojkarice so najboljše prihranile za na konec sezone ter so z zelo dobro igro, kjer so bile glave na pravih mestih, zmagale finalno tekmo zanesljivo z 2:0 (25:18, 25:14) ter se tako veselile rekordnega naslova v kategoriji mini odbojke za deklice.

Prav gotovo gre za zgodovinski dosežek, saj še nobenemu klubu ni uspelo zmagati 4-krat (oziroma 3-krat, če gledamo od takrat, ko se pojavi tudi kategorija mala) v tej kategoriji. To tekmovanje poteka od leta 1996 – po arhivu Odbojkarske zveze Slovenije dostopnem na spletu (čeprav se je tekmovanje na začetku imenovalo mini, se je “prava” mini odbojka začela v sezoni 2000/2001, ko se pojavi tudi kategorija mala) in prve zmagovalke so bile naše igralke – takrat še pod imenom Rogoza. 
Zmagovalke od leta 1996 do 2015 (uvrstitve Formisk): Rogoza, Galeja, Prevalje, Koper, Prevalje, Prevalje, Savinjska, Nova KBM, Galeja, Koper, Koper, Vital, Braslovče, Neptun (5. mesto), Neptun (4. mesto), Formis mini, Formis mini, Ankaran (7. mesto), Nova KBM (2. mesto), Formis mini.

Na koncu bi še enkrat čestital vsem deklicam, ki so bile del tega uspeha saj jih sedaj večina prestopi v kategorijo male odbojke, ter se zahvalil njihovim staršem za dobro sodelovanje in seveda za odlično podporo s tribun. Hvala Vam za čudovito sezono ter veliko uspehov še naprej. »Enkrat mini, za vedno mini – Formis mini!«

Vsi rezultati na … POVEZAVI.

 

 

 

 

   Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2014-15/DP_finale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje