Kadetinje so med osmimi najboljšimi

by admin

V 6. in hkrati zadnjem krogu v A ligi za kadetinje, so si naše Formiske priborile nastop med 8. najboljšimi slovenskimi ekipami. V polfinale državnega prvenstva so se uvrstile brez pomoči drugih ekip, saj so v neposrednem obračunu premagale tekmice iz Murske Sobote.

Naj spomnim, da bi se to lahko zgodilo že v prejšnjem krogu, kjer pa je ekipa Nove KBM Branik, ki je na koncu osvojila prvo mesto v skupini, nepričakovano izgubila prav proti Murski Soboti ter jim tako ponudila možnost za napredovanje.

To nedeljo so se kadetinje tako odpravile v Lenart, kjer so igrale proti že omenjeni Murski Soboti in proti domačinkam. In že prva tekma naših Formisk je bila odločilna, v medsebojnem dvoboju z Prekmurkami se je odločalo, katera ekipa bo kot drugo uvrščena napredovala v polfinale.

Trener Peter Možič je to tekmo pokomentiral: »V prvo tekmo smo vstopili zelo odločno in zbrano. Le redki so bili trenutki njihove igre oziroma naših napak. Tekma je bila vsak trenutek pod kontrolo. Dekleta so igrala disciplinirano, stali smo na pravih mestih, gibanje je bilo dobro. Videli smo nekaj spretnih potez in dobrih blokov. Pohvalno!«

Rezultat tekme: FORMIS : Murska Sobota     2:0 (25:18, 25:18)

V drugi tekmi so se Formiske nato pomerile še z domačinkami iz Lenarta in tudi tokrat gladko zmagale. Veselje in rajanje ob velikem uspehu se je pričelo.

»V drugo tekmo smo vstopili podcenjujoče. Videli smo njihovo igro proti Murski Soboti in v zavesti oziroma tudi v podzavesti odnos ni bil pravi. Do 17. točke se nam ni uspelo odlepiti, čeprav je razlika v kvaliteti očitna. V drugem nizu je bilo boljše in na koncu so vse rezervistke dobile priložnost za igro. Vsaj malo.«, je to tekmo pokomentiral Pero ter še dodal: »Osvojili smo drugo mesto in se uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji. Verjamem, da ob dobrem dnevu lahko preskočimo še to oviro.«

Rezultat tekme: FORMIS : Lenart     2:0 (25:16, 25:17)


Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Nuša Trlep, Špela Belec, Brina Bračko, Gabi Gselman, Maša Brumen, Nika Fišer, Urška Špela Pregl, Lara Kovačec, Pia Berglez, Aneja Tancer, Lea Ivančič in Ana Štern.

Vse rezultate v A ligi in končno lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

  Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Kadetinje/1-Sezona_2013-14/A6}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje