Kadetinje bodo igrale v finalu DP

by admin

Tudi tej generaciji je končno uspelo! Že ničkolikokrat so dekleta, ki v tej sezoni nastopajo v kategoriji kadetinj, obtičale v polfinalu. Tokrat so presegle same sebe in tudi pričakovanja drugih ter se uvrstile med štiri najboljše ekipe v državi.

Polfinalni turnir na katerem so nastopale še ekipe Volleyball Ljubljana, Vital Ljubljana in Prevalje, je bil to nedeljo odigran v kraju Sostro pri Ljubljani. Drugi polfinalni turnir na katerem so nastopale ekipe Nove KBM Branik, Mislinja, GO Volley in Jesenice pa je bil odigran v Mislinji.

V Sostrem sta se v prvi tekmi dneva pomerili ekipi domačink ter Formiske. Domačinke so pokazale, da v domači dvorani ne bodo dovolile presenečenja. Naša dekleta so se dostojno upirale, a domačinke so prevladovale predvsem pri začetnih udarcih, ki jih naše punce niso uspele krotiti. Ko pa Formiskam ni stekel niti njihov servis je hitro postalo jasno, da bodo za uvrstitev v finale morale zmagati na dveh preostalih tekmah.

Rezultat tekme:
Volleyball Ljubljana : Formis     2:0 (25:19, 25:16)

V drugi tekmi dneva je Vital premagal Prevalje in tako smo dobili para naslednjih obračunov:
Volleyball Ljubljana : Vital
Prevalje : Formis   

Prva tekma, ki je že dala prvega finalista je bila zelo izenačena v prvih dveh nizih po katerih je bil izid 1:1. V tretjem pa do domačinke stopile na plin in ga zanesljivo dobile na 5.

Rezultat tekme:
Volleyball Ljubljana : Vital     2:1 (25:21, 23:25, 15:5)

V drugi tekmi, ki pa je ravno nasprotno za poraženo ekipo že pomenila konec sanj o finalu, so Formiske pokazale, da so zasluženo v polfinalu. V prvem nizu so prikazale odlično igro, prevladovale v vseh prvinah igre ter niz dobile na 12. Drugi niz je bil bolj izenačen a v nobenem trenutku Formiske niso izgubile nadzora nad potekom ter ga na koncu tudi dobile. Prevalje je končalo s tekmovanjem, Formiskam pa so se za preboj v finale morale pomeriti še z Vitalom.

Rezultat tekme:
Formis : Prevalje     2:0 (25:12, 25:21)

Ljubljančanke so vstopile v tekmo kot velike favoritinje. Njihova ekipa je kompaktna, sestavljena pretežno iz igralk letnik 1998, za razliko od Formisk, kjer so v prvi postavi igrale kar tri igralke letnik 2000. Prvi niz je potekal podobno kot tekma proti domačinkam. Nervoza je naredila svoje in Formiske so zgrešile kar 8 začetnih udarcev in jasno je bilo, da niza ne morejo dobiti. V drugem nizu pa končno preobrat. Servisi so pričeli zadevati polje in s tem je stekla tudi igra. Formiske so kontrolirale potek niza in ga na koncu tudi dobile. 1:1 in odločitev v tretjem skrajšanem nizu. Prve so povedle Vitalovke, a so jih Formiske na 8. točki ujele in prehitele, do konca niza pa se Ljubljančankam ni več uspelo vrniti in oranžno rajanje se je lahko pričelo.

Rezultat tekme:
Vital : Formis     1:2 (25:20, 21:25, 13:15)


Vrstni red turnirja:

1. Volleyball Ljubljana
2. FORMIS
3. Vital Ljubljana
4. Prevalje

Iz drugega polfinala sta se na zaklučni turnir uvrstili ekipi Jesenic in GO Volley.

Naj še omenimo, da je bila po oceni trenerjev za najboljšega libera turnirja izbrana Formiska Urška Špela Pregl.

Formiske so izpolnile in presegle cilj zadan pred sezono. Le največji optimisti so napovedovali igranje v finalu, a dekleta so si ga z igro in požrtvovalnostjo več kot zaslužile. Svojega prvega bodo igrale 31.5.2015.

Verjamemo, da bo do takrat trema tistim, ki ga igrajo prvič že popustila, mlajše in v teh situacijah »izkušenejše« igralke pa bodo nato doprinesle še svoj delež.


Za Formis so igrale:

Pia Berglez, Ana Kristina Šalinovič, Aneja Tancer, Urška Špela Pregl, Špela Belec, Ana Štern, Nika Fišer, Lana Kučer, Nuša Trlep, Brina Bračko, Lara Kovačec in Pia Pravdič. Trener: Peter Možič  

Galerija slik: {gallery Novice_ostali/Kadetinje/1-Sezona_2014-15/polfinale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje