Ko je Mangart previsok tudi za Triglav

by admin

Najmlajše Formiske zmagale na 2. Odprtem prvenstvu Slovenije v mini odbojki med 30 ekipami.

V Šempetru je potekalo 2. Odprto prvenstvo v mini odbojki (letnik 2008 in mlajše), ki se ga je pri deklicah udeležilo 30 ekip in pri dečkih 12 ekip iz vse Slovenije. Glede na imena klubov in število ekip je ta turnir v bistvu neuradno državno prvenstvo v enem dnevu. Pri deklicah so bile ekipe razdeljene v 8 skupin, prvo uvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v 1/8 finala oz. na tekme na izpadanje. Formiske, pod sponzorskih imenom Hotel Mangart, so igrale v skupini B skupaj z ekipami iz Ljutomera, Ljubnega in Slovenj Gradca.

V 1/8 finala, če malo karikiram, je prišlo do »gorskega spopada«, Mangart, tretji najvišji vrh pri nas, je izzval najvišjega, Triglav. Tokrat je Mangart bil previsoka ovira tudi za Triglav.

O turnirju je Nika Ž. napisala: V soboto, 5. 1. 2019, smo se odpravile na turnir v Šempeter. Prvi dve tekmi smo igrali proti Ljutomeru in Korvolley SG, obe ekipi smo premagali z 2:0 v nizih. Takoj za tem je sledila malica. Naslednjo tekmo smo igrali proti KLS Ljubno in smo prav tako zmagale z rezultatom 2:0. Nato smo se uvrstile v 1/8 finala in takrat smo vedele, da gre zares. Igrale smo proti Triglavu, prvi niz smo zmagale, drugi pa je bil manj uspešen, saj smo ga izgubile, vendar smo se v zadnjem bolj potrudile in zmagale. Tekmice iz Škofje Loke smo uspešno premagale z 2:0 v nizih. Sledila je polfinalna tekma s Šempetrom. Prvi niz smo odigrale dobro, pri drugem je bilo malo treme med igralkami, zato smo ga izgubile. Prva postava je uspešno zmagala 3 niz. To je pomenilo, da se pomerimo z Braslovčami v finalu, upale smo, da jih premagamo, saj smo jih letos že enkrat. Prvi niz smo zmagale, prav tako drugega. Zelo smo se veselile zmage. Sledila je še podelitev medalj in slikanje. Po napornem dnevu smo se domov odpravile utrujene, vendar zelo vesele.

Vse slike s turnirja bodo objavljene … TUKAJ.

.


 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2018_19/turnir_sempeter}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje