Minice uspešno odprle DP

by admin

S turnirjem v Hočah se je začelo državno prvenstvo v mini odbojki za sezono 2016/2017. Za letošnje tekmovanje se je prijavilo 52 ekip iz vse Slovenije.

Letošnje tekmovanje je v prvem delu razdeljeno na 8 regij: koroška, štajerska, celjsko-savinjska, pomurska, gorenjska, notranjska, primorska in ljubljanska regija.
V Hočah je potekal turnir 1. kroga štajerske regije, v kateri nastopajo naslednje ekipe: Nova KBM Branik, Turbina, Benedikt, Pohorje Volley, Formis mini in Formis mini mini. Vsaka ekipa se bo z vsako pomerila po dva krat, prvouvrščeni ekipi iz skupine se uvrstita v drugi del državnega prvenstva (med 16 ekip).

O turnirju je Maša H. iz ekipe Formis mini napisala:
V soboto, 19. 11. 2016,  smo na 1. turnirju  DP igrale z Novo KBM in z Benediktom. Prvi niz z Novo KBM smo za las izgubile. Drugi niz je potekal brez večjih težav, saj nasprotnice iz Maribora niso bile tako zahtevne. V tretjem nizu se je 1. postava borila za zmago  in po borbeni igri smo premagale vrstnice iz Maribora.
Po premoru je sledila tekma z Benediktom. 1. postava je zlahka premagala nasprotnice iz Benedikta, ko smo zmagali še 2. niz  je bila zmaga že naša. V 3. nizu smo igrali dobro in tako premagali vrstnice iz Benedikta z 0:3 v nizih. Na koncu smo se veselili dvojne zmage.

Ema L. iz ekipe Formis mini mini pa je dodala:
V soboto smo se z ekipo Formis mini mini podale v boj za zmago.
Prvo tekmo smo odigrale s Pohorje Volley. Prvi del seta so povedle nasprotnice, nato je naša igra postala bolj prepričljiva in smo jih premagale. Drugi set  smo povedle in jih dokaj hitro premagale. Tekma je bila že odločena, vendar nas je želja po prepričljivem vodstvu podala še v tretji set, ki nam ni povzročal težav. In končni rezultat je bil 3:0. Pred drugo tekmo smo pomagale ekipi Formis mini z bučnim navijanjem do zmage proti NKBM Branik. Drugo tekmo smo odigrale s Turbino. Prvi set smo hitro in odločno zmagale.  Drugi set nam je povzročal neka težav, saj so razlike bile zelo majhne. Kljub temu, da smo zmagale, se nasprotnice niso vdale, tretji set so odigrale dobro,  kar pa ni bilo dovolj, da bi nas premagale, tako da se je tekma končala s 3:0. Posledično smo prve na lestvici.


Naslednji turnir čaka mlade Formiske v soboto, 3. 12. 2016, ko se bodo odpravile v Maribor.

Vse rezultate lahko najdete na … POVEZAVI.

 

 


 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2016-17/liga_1krog}


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje