Četudi uspeh naše članske ekipe iz lanske sezone še ni zbledel, se ekipa Formisa že pospešeno pripravlja na novo tekmovalno sezono 2014/2015, ki se letos prične že konec septembra. Prvo tekmo bodo Formiske odigrale že 20. Septembra in sicer doma proti ekipi iz Kopra. Odigranih pa je bilo tudi že nekaj prijateljskih tekem in vtis je pozitiven.

Spremembe ob sestavljanju ekipe so vsako sezono nekaj povsem običajnega, a kljub temu bo članska ekipa zelo pogrešala Andrejko Grašič in kapetanko Majo Horvat, ki sta se igralsko »upokojili« in prenehali z aktivnim igranjem odbojke. Prav tako je ekipo zapustila tudi Ana Pehnec, ki bo odbojkarsko pot nadaljevala pri prvoligašu iz Šempetra.

Formis je v letošnji sezoni svoje vrste zapolnil z mladim kadrom iz svojih mlajših selekcij, priključile so se tri igralke letnik 2000 (Brina Bračko, Lara Kovačec in Nuša Trlep) in ena letnik 1998 (Ana Štern), ter s perspektivnimi igralkami iz druge in tretje slovenske lige. Moštvu se je pridružila sprejemalka Ana Sešel, ki je prestopila iz ekipe Slovenj Gradca, iz druge ekipe Branika je prišla podajalka Nuša Polanec, iz tretjeligaša iz Ruš pa blokerka Maja Burič. Edina nova igralka s prvoligaškimi izkušnjami je Nina Petranovič, ki je lansko sezono igrala za Alianso in je letos okrepila vrste Formisa na mestu korektorja.


Novinke v oranžnem dresu
(od leve): Ana Sešel, Nuša Polanec, Nina Petranovič in Maja Burič

»Vesel sem, da so ekipi pridružile naše mlajše igralke, prav tako smo ekipo popolnili z igralkami iz drugih klubov, ki pa žal še nimajo prvoligaških izkušenj z izjemo Nine Petranovič. A naredili bomo vse, da bomo kolikor bo mogoče konkurenčni tudi v letošnjem prvenstvu, saj sta se precej okrepila kluba iz Kopra in Nove Gorice, ob dejstvu, da bodo Braslovčanke še leto starejše in ekipa iz Puconcev še izkušenejša. Prvenstvo bo zagotovo bolj izenačeno, saj vemo, da se je okrepil tudi novinec iz Slovenj Gradca, medtem ko ekipi iz Šempetra in Ljubljane ostajata manjša neznank«, letošnje prvenstvo napoveduje trener Sebastijan Zorenč, ki pa ne skriva razočaranja nad poškodbo hrbta Katje Karin Pintarič, ki še ni pričela z resnejšo vadbo.


Ekipa Formis bo v letošnji sezoni sledeča:

Podajalke:         
Urška Stavbar  in Nuša Polanec

Sprejemalke:        
Maja Vahen, Nastja Gajser, Ana Sešel, Nuša Trlep in Lara Kovačec                     

Korektorice:        
Nina Petranovič in Brina Bračko

Blokerke:            
Katja Karin Pintarič, Maja Burič, Ana Štern in Katarina Novak  

Prosta igralka:    
Lea Geratič              

  Galerija slik: {gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/Nove_igralke}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje