Odigrane so vse tekme v modri skupini, kamor so se Formiske uvrstile po izredno odigranem prvem delu prvenstva, kjer praktično niso imele konkurence. V modri skupini jim ritem tekem sreda – sobota sicer ni ustrezal, a so na koncu vseeno osvojile četrto mesto ter si s tem priigrale lepo izhodišče pred izločilnimi tekmami.

Naključje je hotelo, da se bodo v ¼ finalu pomerile ravno z ekipo Keme iz Puconcev, ki je bila nasprotnica Formisk tudi v zadnji tekmi v modri skupini in je bila odigrana v petek v Puconcih.

Formiske so tekmo pričele zadržano in so domačinkam dovolile, da so si do drugega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti. V končnici so jih Formiske sicer ujele, a v zaključku ponovno popustile in prvi niz oddale domačinkam.

Po tem, pa so se stvari postavile na svoje mesto. Formiske so predvsem z izvrstnimi servisi razorožile Prekmurke, ki so v drugem nizu osvojile samo 14 točk. Tretji in četrti niz sta bila bolj izenačena, a so ju Formiske vseskozi nadzorovale in tekmo privedle do zanesljive zmage z rezultatom 1:3 v nizih.


Rezultat tekme:
Kema Puconci – FORMIS    1:3 (25:23, 14:25, 21:25, 22:25)

Za Formis so igrale: Maja Vahen Desy 13, Maja Horvat 9, Katja Karin Pintarič 10, Urška Stavbar, Urška Dobnik, Nastja Gajser 15, Ana Pehnec 4, Andrejka Grašič 17, Katarina Novak, Nika Šijanec, Lea Geratič.

Po tekmi je bil trener Zorenč zadovoljen, a je v isti sapi dodal: “Določene elemente v igri smo izboljšali, predvsem servis in sprejem, na drugih bomo morali še delati. Čakata nas vsaj še dve tekmi z istimi nasprotnicami in do takrat moramo biti spet pravi!”

Prvenstvo se nadaljuje v sredo 12.3., ko bodo na sporedu prve ¼ finalne tekme. Pari so:

FORMIS : Kema Puconci
Braslovče : GO Volley
Calcit Volleyball : UOK Vital Ljubljana
Nova KBM Branik : Luka Koper

Formiske prvo tekmo igrajo doma, že v soboto sledi druga tekma v Puconcih in v slučaju neodločenega izida še tretja tekma, ki pa bo takoj v nedeljo 16.3., ponovno doma v Hočah.

Vse rezultate v modri skupini in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje