Praznih rok iz Nove Gorice

by admin

Po dveh gladkih zmagah proti konkurentkam iz dna lestvice, so se tokrat Formiske iz severne Primorske, žal vrnile praznih rok. Novogoričanke, ki na prvenstveni lestvici zasedajo visoko drugo mesto, so bile favoritke in kot se je izkazalo, za našo ekipo pretrd oreh. Formiske tokrat niso bile »prave« in to se je odrazilo tudi na rezultatu.


Rezultat tekme:

GO Volley : FORMIS     3:0 (25:18, 25:15, 25:22)

Za Formis so igrale:
Maja Desy Vahen 11, Ana Sešel 6, Katja Karin Pintarič 11, Urška Stavbar 3, Nuša Trlep, Lea Geratič, Nastja Gajser, Nina Petranović 6, Ana Štern 1.

Tekmo so Formiske odprle spodbudno in povedle s 3:1. Razliko so držale vse do 12:8, nato pa je sledil neverjeten padec koncentracije na sprejemu in domačinke so povedle z 18:12 ter razliko obdržale do konca niza.

Tudi za poraz v drugem nizu sta bila usodna dva slaba niza sprejemov, prvi takoj na začetku, drugi pa v zadnji tretjini niza, ki sta Goričankam ponovno omogočila lahko osvojitev niza.

Še najbolj izenačen je bil tretji niz, ko so se Formiske upirale vse do 19 točke, na koncu niza pa so prišle do izraza izkušnje domačink. Formiske so še uspele zapretiti na 22 točki, nato pa so le morale športno priznati premoč Goričankam.

Do konca prvega dela prvenstva sta še dve tekmi. Naslednjo soboto nam v goste prihajajo Ljubljančanke, ekipa Vital, nato pa se Formiske odpravljajo na gostovanje v Puconce. Tokratne tekmice bodo bolj po godu kvaliteti Formisk, s tem pa bo tukaj nova priložnost za točke in oddaljitev od zadnjih dveh mest, ki vodita v nižji nivo tekmovanja.

Trener Sebastijan Zorenč po tekmi ni bil pretirano razočaran in je povedal: “Ekipa iz Nove Gorice je igrala zelo disciplinirano in je kljub malemu številu napak izjemno napadalno servirala. Tokrat mi nismo pokazali igre, ki bi nas lahko zadovoljila. Prav vse igralke, z izjemo Katje Karin Pintarič, so v napadu odigrale slabše od pričakovanega. Tudi servis je bil preveč zadržan, kot da bi preveč spoštovali nasprotnika. Sedaj nas čaka naslednja tekma doma z Vitalom in želimo si predvsem boljše igre v vseh elementih.”

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/12krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje