Z zmago v Sl. Gradcu so se povzpele tik pod vrh

by admin

Formiske so se v 7. krogu v 3. DOL podale na gostovanje v Slovenj Gradec k njihovi drugi ekipi. Še tretjič letos so starši najeli veliki avtobus, ki je še dodatno prinesel k vzdušju v ekipi. Med potniki smo pogrešali Niko Korošec in Niko Kužner. Prosta mesta v ekipi sta tako  nadomestili Mojca Čeh in najmlajša Pia Pravdič. 

Čeprav je mesto na lestvici kazalo, da so Formiske v tej tekmi nesporne favoritinje, pa so nekateri rezultati Slovenjgradčank kazali na določeno kvaliteto. S 3:1 so recimo premagale ekipo Mežico, s katero so Formiske imele velike težave. Prizorišče v Slovenj Gradcu je bilo prvoligaško, saj je bila za našo tekmo po urniku še tekma 1. DOL. Naši navijači (starši) so bili seveda v večini.


Rezultat tekme:

Kostmann Slovenj Gradec II : FORMIS II   0:3 (19:25, 16:25, 10:25)

Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Špela Belec, Mia Primec, Lara Kovačec, Nika Fišer, Pia Pravdič, Tjaša Špindler, Pia Berglez, Aneja Tancer, Brina Bračko, Lea Ivančič, Mojca Čeh, Urška Špela Pregl, Lana Kučer

Sam potek tekme pa je opisal kar trener ekipe Peter Možič.
»Zaradi viroze sem poskušal čim bolj “šparat ” Pio in Anejo. Začetna postava je bila tako Špela, Mia, Lea, Nika, Lara, Brina in seveda že konstanta na liberih Urška Špela na sprejemu in Lana v obrambi. 

Lara se v uvodu ni najbolje znašla in pri 9:7 jo je zamenjala Aneja. Dobro je servirala in igrala obrambo tako, da smo v tem delu povedli celo z 20:12. Namesto Špele je od 16:11 dalje podajala Pia. Po odličnih servisih Mesaričeve in posledično naših težavah na sprejemu, so se domačinke približale na 20:17. Tu smo v igro poslali našega »jolija« Ano Kristino, ki edina lahko igra na vseh delovnih mestih in redko razočara. Zbranost na servisu, bloku in v kontra napadu je odločila set v našo korist. 

V drugem nizu smo začeli z identično postavo, le obrnili smo za eno mesto nazaj. Po tehničnem odmoru je sledila menjava korektor- podajač Nika-Pia in podajač-korektor Špela-Ana Kristina. To nam prinese, da smo v devetih pozicijah s tremi napadalci v prvi liniji. Po seriji odličnih servisov Ane Kristine imamo spet vodstvo z 20:12. Sledi menjava Mia in Aneja. Mija je do te menjave igrala odlično na sprejemu, brez napake v napadu in borbeno v obrambi. Zasluženo je šla na počitek. Veliko nam pomeni njena mirnost, konstantnost in tolerantnost do napak soigralk. Pri 22:15 dobi priložnost naša najmlajša Pia, ki odlično odservira in doseže 23 točko. Po menjavi in servisu Pie zaključujemo niz na 25:16. Lara je tokrat igrala zelo konstantno in zanesljivo. 

V tretjem smo pozabili na virozo in postavilo na teren tudi tiste z “vročino”. “Vroča” Pia je odprla tretji niz z prvoligaškim servisom do rezultata 11:0. Pri 16:3 spet dvojna menjava korektorja in podajača v igro vstopata Špela in Nika. Kasneje sta vstopili še Tjaša in Mojca. Končni izid 25:10 in nove 3 točke.«

Za konec pa je Pero podal še komentar:

»Zadovoljen sem z dejstvom, da lahko vsaka igralka vstopi in oddela svojo nalogo in da nas tudi bolezen in odsotnost nekaterih ne zmede in vrže z tira. “KJE SEM IN KAJ DELAM” deluje. Čestitke vsem. 

Vemo pa in se zavedamo, da slavje traja 5-10 minut, potem pa gredo misli že v naslednji delovni teden. Yesterday is history, tomorow is mistery… V nedeljo imajo turnir deklice, naslednjo soboto nas v 3. DOL čaka ekipa Prevalje II, v nedeljo pa še zadnji kvalifikacijski turnir kadetinj. Izboljšujemo tehniko, uporabljamo boljšo taktiko, iz tedna v teden so punce tudi močnejše (Hvala Uroš!). Postajamo pravi ekipa. 

Hvala vsem v UO in seveda staršem, ki zadevo podpirajo tako finančno, kot moralno.« 

    Galerija slik:{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/7krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje