Starejše deklice pričele z A ligo

by admin

Kot prve v tem koledarskem letu so s tekmovanjem v A ligi pričele starejše deklice. In poslastica je prišla takoj na začetku, saj sta se obe ekipi napotili na tekme v Mursko Soboto, kjer sta se v drugi tekmi dneva tudi pomerili med seboj.

Prvo tekmo so deklice Formis I odigrale proti domačinkam in gladko zmagale z 2:0. Nato pa že prej omenjena poslastica. Tekma med ekipama Formis I in II je bila nekaj novega in posebnega tudi za dekleta, saj tovrstnih dvobojev za točke še niso vajene. Čudno napetost in vznemirjenost pa je bilo občutiti tudi na tribunah.

Tekmo so bolje začela dekleta iz druge ekipe, ki so držale vodstvo vse do sredine niza, ko so jih nasprotnice ujele in prehitele. Ko se je pri rezultatu 24:21 za prvo ekipo že zdelo, da je niz dobljen, so deklice Formis II z odličnim servisom niz preobrnile v svojo korist in zmagale z 26:24. V drugem nizu so deklice Formis I gladko zmagale in o zmagovalkah je odločal tretji, skrajšan niz. V igri deklet je bilo zaznati napetost in napake so se vrstile. Na koncu so deklice I pokazale za odtenek več in z rezultatom 15:13 dobile zadnji niz in zmagale.

V naslednji tekmi so se deklice Formis II pomerile še s starimi znankami iz kvalifikacij, ekipo iz Slovenj Gradca. Tudi tokrat so se jim močno upirale in bile na pragu presenečenja. Prvi niz so tesno dobile korošice, drugega pa zanesljivo naše deklice. Ponovno je odločal tretji niz. Po dramatični končnici so naša dekleta žal klonila in tesno izgubila tudi ta dvoboj.

Skupna ocena vseh tekem je, da so deklice Formis II, kljub dvema tesnima porazoma, pozitivno presenetile s pristopom in igro, deklice Formis I pa čaka še veliko znojenja, če želijo v letošnji sezoni doseči uvrstitev med najboljše v državi.

Deklice Formis I se na naslednji turnir odpravljajo 27.01. v Ruše, deklice Formis II pa igrajo šele 10.02. v Slovenj Gradcu.

Rezultate tekem in lestvico si lahko ogledate ….. TUKAJ.

{gallery Novice_ostali/STD_1/A1}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje