Tik za stopničkami

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 10. 3. 2023, je v Radovljici potekal “ELAN OPEN”, Mednarodno prvenstvo Slovenije v mini odbojki.

Pri dečkih je nastopilo 8 ekip, pri začetnikih 9 ekip in pri deklicah 27 ekip, ki so bile razdeljene v 9 skupin s po 3 ekipami, prvouvrščena ekipa se je uvrstila direktno na 1/4 finalno tekmo, drugo in tretjeuvrščena ekipa pa sta odigrali dodatno tekmo. Zmagovalci 1/4 finalnih tekem so se uvrstili v tri polfinalne skupne, v vsaki so igrale po tri ekipe. Zmagovalci polfinalnih skupin so se uvrstili v finalno skupino oz. med 3 najboljše ekipe.

Ekipa Formis I je po štirih zmagah morala priznati, v odločilni tekmi za medalje, premoč ekipi ŽOK Ivanec iz Hrvaške, ki je na koncu tudi zmagala turnir in tako osvojila končno 4. do 6. mesto.
Ekipa Formis II je dosegla dve zmagi in dva poraza ter končno uvrstitev od 10. do 18. mesta.

O turnirju je Alja Vešnar Kostanjevec z ekipe Formis I povedala: “V nedeljo, 10.3., smo se Formiske udeležile turnirja v Mini odbojki v Radovljici. Od doma smo se odpravili ob 6.15, saj smo ekipa Formis I prvo tekmo imele že ob 8.30. V telovadnici OŠ A.T. Linharta smo se najprej pomerile proti ekipi OD Krim II. Tekmo smo precej hitro in enostavno odigrale in zmagale. Ob 10.00 smo odigrale tekmo proti Weiler Volley Zreče in ponovno zmagale. Tako smo postale vodilna ekipa v skupini H in čakala nas je 1/4 tekma za uvrstitev v polfinalno skupino. Počakati smo morale do 13.45. Vmes smo navijale za naše soigralke v ekipi Formis II, nato pa odšle na kosilo, kjer so nam postregli s testeninami z bolognese omako. Po kosilu smo se začele segrevati za tekmo proti SIP Šempeter I. Tekma je bila napeta, saj smo prvi set izgubile, drugega pa zmagale. To je pomenilo, da smo morale za zmago odigrati in zmagati še tretji set. To nam je ob pomoči naših glasnih navijačev tudi uspelo. Bile smo zelo vesele in nestrpno smo pričakovale nadaljnje tekme v dvorani SGTŠ Radovljica. Dvorana je bila polna tekmovalk in tekmovalcev, tribune pa polne navijačev. Počakale smo na naše nasprotnice – Slovenj Gradec. Tekma je bila izenačena in naporna. Igrale smo tri sete in zasluženo zmagale. Pred naslednjo tekmo smo imele le malo časa za počitek in umiritev. Čakale so nas nasprotnice, ki smo jih spoznale na prejšnjem turnirju v Šempetru, ŽOK Ivanec iz Hrvaške. Prvi set je bil zelo napet in izenačen, v drugem setu pa so nas premagale z malo večjo razliko. Tako se je končal naš turnir na mestu med 4.-6. Ponovno so nas tik pred boji za medalje izločile zmagovalke turnirja. Naša velika želja in motivacija pa je, da jih bomo enkrat premagale. Trudile se bomo in pridno trenirale še naprej. Veselimo se naslednjega turnirja.”

O turnirju je Zala Dvoršak iz ekipe Formis II povedala: “V nedeljo, 10. 3. 2024, smo se udeležile turnirja ELAN OPEN v Radovljici. Prvo tekmo smo imele proti ekipi Flip Flop I, ki smo jo žal izgubile. Poraz nam vseeno ni vzel motivacije in nam je tako uspelo zmagati naslednjo tekmo, ki smo jo igrale proti Calcit Volley I. Tretjo tekmo smo  dobile Calcit Volley II, ki smo jih tudi uspele premagati. Ekipa punc iz Žužemberka nam je žal preprečila nadaljevanje turnirja, saj smo proti njim izgubile z 2:1.  Na turnirju je bilo naporno, a smo punce vseeno zelo uživale.”

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje