Po uspešno opravljeni nalogi ob pripravi kresa, so se dekleta OK Formis (letnik 1998 in mlajše – kadetinje) dne 30.4.2015, skupaj z dečki iz OK Hoče, odpravile na pot v Beograd. Udeležile so se turnirja »50. Trofeja grada Beograda«, ki ga tradicionalno organizira mesto Beograd oziroma njihova Odbojkarska zveza. Turnir se je odvijal v času prvomajskih praznikov med 1.5. – 3.5.2015.

Na turnirju je sodelovala pisana in močna mednarodna zasedba mestnih reprezentanc. Nastopale so ekipe: Beograd, Sremska Mitrovica, Šabac, Novi Sad, Obrenovac, Zrenjanin, Prijepolje, Valjevo, Ljig, Pančevo (vse SRB), Zagreb (HR), Bad Radkersburg (A), Skopje (MK), Sarajevo (BiH), Ancona (I), Kamnik (SLO) in Hoče (OK Formis).

V predtekmovanju na praznični 1. maj, kjer so bile ekipe razdeljene v 6 skupin, so se Formiske najprej pomerila z ekipo Prijepolja in jih brez težav premagala z 2:0 (25:19, 25:18). V drugi tekmi so bile nasprotnice naših deklet ekipa Sremske Mitrovice. Za glavo višja dekleta so prvi set dobile z rezultatom 25:11. Toda kadetinje Formisa niso obupale in so v drugem setu zbrale dovolj moči, da so ga dobile z rezultatom 25:15. Tretji set je ponovno pripadel nasprotnicam in predtekmovanje so tako zaključile na drugem mestu. To je pomenilo boj za mesta 7 do 13.

Naslednji dan so se dekleta pomerila z ekipama Zrenjanina in Novega Sada. Obe tekmi sta bili zaključeni v korist naših odbojkaric. Posebna drama se je dogajala na drugi tekmi, ko so v tretjem setu odločale nianse in zbranost deklet, saj je set trajal kar do 21:19.

Zadnji tekmovalni dan so dekleta igrala za končno sedmo mesto, nasproti pa jim je stala ekipa Ljig. Žal jim po napornem urniku turnirja, ni uspelo zmagati, med 17. ekipami in v močni mednarodni konkurenci so tako zasedla končno, zelo dobro 8. mesto.

Trener Peter Možič je po turnirju povzel: »Dekleta so potrebovala nekaj močnih tekem in malo druženja izven odbojke. Turnir v Beogradu je bil prava odločitev. Da smo se lažje odločili, je pripomoglo tudi dejstvo, da so tudi fantje iz OK Hoče imeli enako idejo. J Pokazalo se je, da delamo dobro, da smo tehnično dokaj dobro podkovani, da pa večina boljših ekip trenira več, živijo skupaj v internatih in trenirajo tudi dopoldan. Rezerve so še velike.«

Dekleta so izkoristile tudi redke proste trenutke in si ogledale nekaj zanimivosti mesta Beograd: Kalamegdan, sotočje Save in Donave, Dedinje, Ada Ciganlijo (mestno plažo mesta Beograd). Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem staršem, ki so podprli sodelovanje na turnirju, spremljali naša dekleta na terenu in doma ter jim omogočili prijetno potovanje, bivanje in druženje. Turnirjev izven meja Slovenije dekleta do sedaj še niso obiskovala, zato je bila to zanje prijetna izkušnja. Hkrati bi se zahvalili še Občini Hoče-Slivnica, ki je pripomogla, da so naša dekleta skupaj z dečki doživela mednarodno odbojko in stkala nove vezi in prijateljstva.

Več podrobnosti o turnirju in vse rezultate si lahko pogledate ….. TUKAJ.


Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje