Z roba prepada do finala

by admin

V Hočah smo lahko spremljali turnir za mesta ter polfinalni turnir Državnega prvenstva v mini odbojki.

Najmlajše Formiske so pridobile nekaj novih tekmovalnih izkušenj, njihove izkušenejše vrstnice pa so se po pravi borbi uvstile v finale oz. med 4 najboljše ekipe v Sloveniji.

Polfinalna para na finalnem turnirju sta Šempeter : Škofja Loka in Braslovče : Formis, nato sledi tekma za 3. mesto ter na koncu še tekma za 1. mesto.

O turnirju v Hočah je Maša D. napisala: V soboto, 11. 5. 2019, se je v VŠD Hoče odvijal polfinalni turnir v mini odbojki. Za vstop v finale so se borile ekipe Šempeter, Neptun Kanal, Vital Ljubljana in Formis mini. Prvo tekmo smo igrale proti Šempetru. V tekmo smo šle s prepričanjem, da bomo zmagale, saj smo jih v tej sezoni že gladko premagale. Tekmo smo, po zelo slabem 3. nizu, predvsem zaradi lastnih napak, izgubile z 2:1 v nizih. Sledila je tekma proti tekmicam iz Kanala. Zaradi predhodnega poraza smo tekmo začele zelo slabo in celo tekmo zaostajale za okrog 5 točk, pri rezultatu 20:24 pa smo končno začele igrati kot znamo. Zaradi veliki želje po zmagi smo tekmo obrnile in niz zmagale 24:26. Tekmo smo na koncu dobile z 2:1 v nizih ter se s tem vrnile v igro za finale. Tretjo tekmo smo igrale proti dekletom iz Ljubljane. Ta tekma je bila lažja in smo jo suvereno dobile z rezultatom 3:0 ter si priigrale finale državnega prvenstva v mini odbojki. S tem dosežkom smo zelo zadovoljne, vesele smo uvrstitve v finale, ampak vemo, da bo potrebno na naslednjih treningih popraviti napake, katere smo nepotrebno delale na tekmah, saj želimo, da se nam ne bo isto dogajalo na finalu. Še 1x čestitke vsem igralkam in trenerju Boštjanu za uvrstitev med prve 4, vendar tukaj ne želimo le nastopat, ampak si želimo osvojiti prvo mesto in s tem naslov državnih prvakinj. Enkrat Formis – vedno Formis.

O turnirju za mesta je Lija P. napisala: V soboto, 11. 5. 2019, se je v VŠD Hoče odvijal polfinalni turnir in turnir za ostala mesta v mini odbojki. Za ostala mesta smo se borile tudi me Formis II. Igrale smo proti ŽOK Sobota in izgubile z 2:1, drugo tekmo smo igrale proti SIP Šempeter in jo prav tako izgubile z 2:1 in enako se je zgodilo tudi s 3 tekmo, ko smo igrale proti Korvolley PD. Bila je zelo velika želja po zmagah, ampak je bil preveliki strah in trema. Smo zelo vesele, da smo lahko igrale in pokazale koliko smo se do sedaj tudi naučile. Vemo, da če bomo v prihodnje še bolj vadile in se trudile nam bo uspelo naslednje tekme zmagovati. Čestitala bi vsem igralkam in trenerju Darkotu za trud in igro, prav tako bi pa čestitala prvi ekipi Formis za zmage, kolikor smo uspele videti so se zelo borile in si zaslužile zmago. Upam, da jim uspe v finalu osvojiti naslov državnih prvakinj, naslednjo leto pa upam, da tudi me osvojimo najboljše mesto. Enkrat poraz drugič zmaga.

Vse rezultate obeh polfinalnih turnirjev lahko najdete … TUKAJ.

Vse rezultate turnirjev za mesta lahko najdete na … Turnir C.

Celoten sistem tekmovanja Državno prvenstvo v mini odbojki

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2018_19/liga_polfinale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje