Tudi starejše deklice v finale

by admin

Po dveh zanimivih in napetih tekmah je Formiskam uspel skok v finale.

V Slovenj Gradcu so si starejše deklice priigrale uvrstitev v finale med 63 ekipami, ki so začele z Državnim prvenstvom.
Druga ekipa starejših deklic pa je v Mežici zaključila z letošnjim tekmovanjem na končnem 19. mestu.

O turnirju v Slovenj Gradcu je Naja D. napisala: V nedeljo, 12. 5. 2019, se je v Slovenj Gradcu odvijal polfinalni turnir v odbojki za starejše deklice. Za vstop v finale so se borile ekipe Korvolley (Slovenj Gradec), OK Koper, OK Vital Ljubljana in OK Formis. Zbor igralk je bil ob 7.30 uri pred VŠD Hoče. Na turnir smo se odpravile z vedenjem, da bodo tekme težke in bomo morale odigrati brez napak. Žal smo vedele, da bomo morale igrati brez kapetanke in ene ključnih igralk Naje Šalamun, vendar smo kljub temu bile trdno odločene, da se uvrstimo v finale. Prvo tekmo smo igrale proti gostiteljicam Korvolley, katere smo premagale z rezultatom 2:0. Ker smo omenjeno tekmo zmagale, smo čakale na svojega nasprotnika in sicer na zmagovalca naslednje tekme med OK Koper in OK Vital Ljubljana. Ker je tekmo zmagala ekipa OK Vital smo Formiske naslednjo tekmo merile moči z Ljubljančankami, zmaga pa je pomenila, da se ekipa uvrsti v finale. Prvi set proti OK Vital smo Formiske odigrale zelo dobro in prvi set dobile gladko z rezultatom 25:9, drugi set smo izgubile na razliko 24:26, zaradi česar je sledil 3. set, v katerega smo vložile vso našo energijo in zmagale 15:6, kar je pomenilo FINALEEEE. Pohvaliti je treba prav vse igralke (dobra igra, vzpodbujanje in navijanje), trenerja Darkota (priprava igralk na tekmo, vodenje) in seveda naše zveste navijače (bilo jih je največ, kljub gostovanju), kateri so naredili na tribuni “pravo” vzdušje s svojim navijanjem. Kar smo “zamudili” pred dvema letoma (osvojili 2. mesto), želimo letos nadgraditi in osvojiti naslov državnih prvakinj, za kar pa se zavedamo, da moramo do konca pridno in trdo trenirati. Enkrat Formis – vedno Formis.


Vse rezultate obeh polfinalnih turnirjev lahko najdete … TUKAJ

Vsi rezultati turnirjev za končna mesta.


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik Slovenj Gradec: {gallery Novice_ostali/STD_1/1-Sezona_2018_19/liga_polfinale}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje