Dva kroga pred koncem druge

by admin

V soboto je bila odigrana tekma 16. kroga v 3. DOL. Formiske so v domači dvorani gostile predzadnjo ekipo prvenstva, ekipo Kostmann iz Slovenj Gradca. Položaj na lestvici je naša dekleta postavil v vlogo nespornih favoritinj, a Korošice so ob pomoči »prvoligašinj« v prejšnjem krogu premagale Vuzenico in zaradi tega nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo.

Ekipi iz Slovenj Gradca se po izpadu iz prve lige občasno priključijo igralke, ki so med sezono igrale v 1. DOL in ravno to je bil razlog zmage proti Vuzenici.


Rezultat tekme:

FORMIS II : Kostmann Sl. Gradec     3:0 (25:12, 25:18, 25:20)

Za Formis so igrale:
Ana Kristina Šalinovič, Lara Kovačec, Špela Belec, Mija Primec, Nika Fišer, Nuša Trlep, Pia Berglez, Aneja Tancer, Lea Ivančič, Nika Korošec, Ana Štern, Tjaša Špindler, Urška Špela Pregl, Lana Kučer

Formiske v zadnjem času igrajo lepo in učinkovito. Še posebej, ko so v popolnim postavi je lepo opazovati kako v igro uspešno vključujejo prvine, ki so jih trenirale med sezono. In prav to se je dogajalo tudi na tej tekmi.

Že od prvega sodnikovega žvižga naprej so Formiske pritisnile s servisom in tako oddaljile nasprotnice od mreže. To pa jim je nato omogočalo kreativnost v napadu in prav vse igralke so to tudi izkoristile. Rezultat je hitro naraščal v našo korist in prvi niz se je končal na 12.

Z nekaj menjavami – na parket so vstopile prav vse igralke Formisa – so nato gostje v naslednjih dveh nizih osvojile nekaj točk več, a končna in gladka zmaga ni bila nikoli pod vprašajem. Prihodnost Formisa je ponovno svoje delo opravila z odliko.

Do konca prvenstva v 3. DOL sta še dva kroga. Najprej se Formiske odpravljajo na gostovanje v Prevalje (tekma bo v sredo 18.3.), kjer se bodo pomerile z neposrednimi konkurentkami za drugo mesto, nato pa v zadnjem krogu v Hoče prihaja še ekipa iz Ruš.

Vemo, da po izvrstnih igrah mladih Formisk lahko pride tudi do kakšnega padca in slabše predstave – konstantnost je umetnost izkušenih – a igre in rezultati, ki so jih punce prikazale v tej sezoni potrjujejo, da so na pravi poti in že zrele za igranje v višji konkurenci!

Galerija slik:

{gallery Novice_ostali/3_DOL_liga/1-Sezona_14_15/16krog}


 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje