Formiske so po zmagi v prvem krogu tekmovanja za pokal Slovenije, ko so bile boljše od ekipe Braslovče II, tokrat morale priznati premoč igralkam Nove KBM Branik II.

Tekmo so sicer izgubile z rezultatom 1:3, a po dobljenem prvem nizu se ne moremo izogniti občutku, da so bile tokrat zrele za še kaj več. Dogajanje je v nadaljevanju povzel kar njihov trener Peter Možič.

Drugi krog pokala za Formis II smo igra spet na domačem terenu na tretjini v VŠD. 

Tokratni nasprotnik je bil NKBM II z Matjažem Hafnerjem na trenerski klopi. 

Uvodni niz sem začel z postavo, ki mogoče najbolj obeta na dolgi rok. Dekleta so dobro servirala, tako da nasprotnice niso uspele v napadu. Naredili smo manj napak in niz se je končal na 19 točki. 

Zaradi težav z vnetim živcem nisem hotel preveč obremenjevati Pie, zato sem večkrat poskušal s Špelo, ki že kaže bolj konstantne predstave. Seveda pa menjavanje podajača prinaša več težav napadalcem. Želim dajati možnost vsem, ki jih izberem za tekmo saj le tako lahko dobim pravo sliko njihove kvalitete. Zelo so napredovale naše “prvoligašice” ki so večino časa na treningih pri Sebastjanu. Ne glede na uigranost imajo prednost pri izboru v ekipo. 

Pri takem “mešanju” postav smo seveda manj učinkoviti in Branikovke so bile predvsem po zaslugi izstopajoče Katje Čeplak boljše v napadu. V drugem setu je imela  Nuša  težave z slabostjo in ni se več vrnila na igrišče do konca tekme. 

Nekaj dobrih potez je pokazala Nika, ki postaja boljša in potrebuje izkušnje z tekem. Lara je zelo konstantna igralka, ki dela malo napak, zanesljiva tudi v obrambi. Lea kaže več volje do dela, vendar ima še veliko rezerv. Ob odsotnosti Ane, ki bo zaradi pomanjkanja blokerjev verjetno kar ostala v prvi ekipi, bo Lea morala nositi glavno odgovornost na blokerskem mestu. Drugo blokersko mesto trenutno drži Brina, za katero pa si želimo, da bi bila čim bolj univerzalna in pripravljena oddelati, ob srednjem blokerju in korektorju, tudi mogoče na sprejemalskem položaju. Vsekakor je na blokerskem mestu premalo koriščena, kar pa je seveda stvar dobrega sprejema in obrambe. Prav pri napadu prvega tempa smo še najbolj “podhranjeni”. Na sprejemalskem mestu trenutno zelo dobro deluje Aneja, ki pa občasno pade v “kanal” in potem čakamo, da se vrne. 

Naši liberi se še iščejo in tudi jaz jih iščem. Manjkajo kilometri. Na tekmi je imela Urška Špela tudi nekaj težav z bolečinami v hrbtu. 

Škoda, da nismo napredovali še za eno stopnico, saj bi si tako zaslužili še eno “pravo” uradno tekmo. 

Sicer pa nas čaka veliko tekem v 3. dol in kadetskem predtekmovanju. Želimo si zmag. Vendar se zavedamo, da so zmage samo posledice dela  med tednom. na to se moramo osredotočiti. Porazi nas delajo močnejše in važen je povratek po porazu. Zavedanje, da samo znoj in garanje pripelje do rezultatov. 

Na juriš v nov delovni teden.

Dekleta zelo veliko delajo tudi na fizični pripravi. Ob ponedeljkih ob budnem očesu strokovnjaka za fizično pripravi Uroša Slane in ob četrtkih same oziroma skupaj z mano po Urošovem programu. To delo nam bo prineslo možnost še izboljšati našo tehniko , taktiko, gibljivost, agilnost, vzdržljivost v igri, kar bo prineslo tudi boljše rezultate!


Rezultat tekme:

FORMIS II: Nova KBM Branik II     1 : 3 (25:19, 21:25, 21:25, 17:25)

   

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje