Formiske so storile pomemben korak na poti k obstanku v ligi. Po tem, ko so preteklo soboto na gostovanju v Puconcih osvojile točko, so v sredo na domačem parketu še premagale ekipo Kostmann iz Sloven Gradca ter osvojile pomembne tri točke ter se izenačile z ekipo Alianse.

Do konca prvenstva so ostali še trije krogi. Možno je sicer še prav vse, ekipa Kema iz Puconcev pa si je teoretično že zagotovila obstanek v ligi in igranje v četrtfinalu DP, ekipe Slovenj Gradca, Aliansa in naše Formiske pa se bodo za obstanek v elitni ligi morale še znojiti.

31.1.2015: Kema Puconci : FORMIS     3:2 (23:25, 25:15, 25:10, 27:29, 15:7)

V Puconcih so Formiske igrale po načelu »toplo – hladno«.
V prvem in četrtem nizu so bile konkurenčne domačinkam in oba niza so naše Formiske na razliko tudi dobile, vse ostale nize pa njihova igra žal ni bila na nivoju.

Glede na prikazano je točka še največ, kar so Formiske lahko izvlekle, a morda bo ta točka zlata vredna za obstanek v ligi.

04.02.2015: FORMIS : Kostmann Slovenj Gradec     3:0 (25:19, 25:18, 25:15)

Po sobotni točki iz Puconc je že v sredo sledila naslednja tekma, tokrat prva na domačem terenu. V goste je Formiskam prišla ekipa, ki je na prvenstveni lestvici edina za njimi, ekipa Kostmann Slovenj Gradec. Upali smo in si želeli novih točk, ki bi Formiskam pomenile lažje izhodišče in zagon pred naslednjimi tekmami in na srečo smo jih dobili. Formiske so prevladovale v vseh elementih igre, relativno lahko dobile vse tri nize in se na koncu veselile zmage.


Za Formis so igrale:

Maja Desy Vahen 13, Ana Sešel 12, Katja Karin Pintarič 6, Urška Stavbar, Nuša Trlep, Nuša Polanec, Lea Geratič, Nastja Gajser, Nina Petranović 11, Ana Štern 3.

Trener ekipe Sebastijan Zorenč je po tekmi povedal: “Naše igralke so tekmo vzele zelo resno, saj bi z morebitnim porazom zapravile domala vse možnosti za obstanek v ligi. Tri točke pomenijo korak bliže našemu cilju, toda če ga želimo doseči, moramo v nadaljevanju prvenstva igrati še boljše in tudi zmagovati.”

  Galerija slik:{gallery Novice_1.DOL/1-Sezona_14_15/zel_2krog}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje