V nedeljo so kadetinje odigrale že tekme 5. kroga v A ligi. Tokrat so se na domačem parketu v Hočah pomerile proti ekipama Nove KBM Branik in Turbine. Z eno zmago in ugodnim razpletom druge tekme bi si že zagotovile igranje v polfinalu, a žal si bodo le tega morale priboriti same v zadnjem krogu.

V prvi tekmi so se Formiske pomerile z ekipo Nove KBM Branik. Tudi kadetinje so po vzoru tretje ligaške ekipe igrale po sistemu hladno – toplo. Prvi niz so gladko izgubile, v drugem zaigrale neprimerno bolje in ga dobile, v tretjem pa zopet popustile in tekmo izgubile z rezultatom 2:1 v nizih.

Rezultat tekme : FORMIS : Nova KBM Branik I     1:2 (10:25, 25:19, 6:15)

V drugi tekmi proti Turbini so Formiske pokazale, da so boljša ekipa, saj so jih že drugič premagale, tokrat gladko z rezultatom 2: 0 v nizih.

Rezultat tekme : FORMIS : Turbina     2:0 (25:11, 25:21)

Z nestrpnostjo smo čakali razplet tekme na drugem igrišču, kjer sta se merili ekipi Nove KBM Branik in Murske Sobote. Sobočanke so neposredne konkurentke Formiskam za končno drugo mesto v skupini, ki še vodi na polfinalni turnir, in če bi bankirke zmagale, bi se Formiske tja že uvrstile. A trener Nove KBM Branik je pokazal, koliko mu pomenijo dobro sosedski odnosi. Ker si je njegova ekipa že zagotovila prvo mesto, je na klopi pustil dve najboljši igralki in Mariborčanke so tekmo tesno, a vseeno nepričakovano izgubile. Na tak način si bodo Formiske morale v zadnjem krogu, v neposrednem obračunu z ekipo iz Murske Sobote, priigrati napredovanje v polfinale.

Trener Možič je po tekmah dejal: »Kljub tihim željam po zmagi proti Braniku nam je uspelo osvojiti samo niz.  V dveh setih smo bili v zelo podrejeni vlogi predvsem zaradi težav na sprejemu. Prvi set proti Turbini smo bili pravi na servisu in jim onemogočali kakršnokoli igro.  Zaradi tega pritiska so gostje delale veliko napak.  Drugi je bil bolj nervozen prav zaradi veliko napqk na servisu. Čaka nas še veliko dela«.

Za Formis so igrale: Ana Kristina Šalinovič, Nuša Trlep, Lara Kovačec, Brina Bračko, Maša Brumen, gabi Gselman, Nika Fišer, Urška Špela Pregl, Špela Belec, Pia Berglez, Aneja Tancer, Lea Ivančič, Ana Štern

Vse rezultate kroga in lestvico si lahko pogledate ….. TUKAJ.

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje