Formis mala II tekmujejo še za mesta

by admin

V soboto 15.03.2014 se je ekipa Mala 2 odpravila na turnir 4. kroga repasaža v Mislinjo. Takoj ko so prispeli v dvorano je sledilo presenečenje. Igralo se je na samo eno igrišče, čeprav je na spletni strani zveze pisalo, da bosta dva. Takoj je bilo jasno, da je pred puncami dolg in naporen odbojkarski dan.

Ekipi Braslovč in Mislinje sta prišli na ta turnir iz rednega kola, Čebelice Zreče kot prve iz repasaža in Formis Mala 2 kot drugi iz repasaža. To pomeni, da so bile naše punce na papirju najslabša ekipa, vendar je bila želja premagati vsaj enega nasprotnika ali pa še kaj več.

Drugo tekmo dneva in prvo za Formis Mala 2 so deklice odigrale proti ekipi Braslovče. Naša prva postava je gladko izgubila, medtem ko je druga postava igrala enakovredno vse do konca, žal pa niz le za malo izgubila.

Rezultat tekme: Braslovče : FORMIS II     2:0 (25:11, 25:22)

Četrto tekmo dneva in drugo za Formis Mala 2 so deklic odigrale proti ekipi domačink iz Mislinje. Naša prva postava je tudi tokrat izgubila, medtem ko je druga postava igrala enakovredno do samega konca in tokrat zmagala. Sledil je tretji odločilni set. Trener je premešal ekipo glede na dnevno formo igralk (dve igralki iz prve postave in dve iz druge). Rezultat je bila resnično odlična igra na obeh straneh in ta odigran set je bil verjetno najlepši za gledalce na celem turnirju. Še najlepša pa je bila naša zmaga in iskreno veselje igralk ob uspehu.

Rezultat tekme: ŽOK Mislinja : FORMIS II     1:2 (25:18, 22:25, 22:25)

Za nagrado so si Formiske priborile še peto tekmo dneva in našo tretjo, tokrat proti ekipi Čebelice Zreče. Čeprav so bile igralke že utrujene, so po odlični igri v prejšnji tekmi upravičeno upale na presenečenje. Vendar se to žal ni zgodilo, realno so bile nasprotnice boljše in gladko zmagale v obeh postavah.

Rezultat tekme: Čebelice Zreče : FORMIS II     2:0 (25:12, 25:11)

Če omenimo, da smo v dvorano vstopili ob 8,45 uri in jo zapustili šele ob 16.15 uri, to pove veliko (več kot 7 ur razburjenj). Po tekmi smo vsi skupaj odšli na zasluženo pico in se kljub izpadu iz tekmovanja, zaradi dobre igre zadovoljni vračali domov.

Na koncu pa ocenimo še celoten turnir, kjer so punce med štirimi ekipami zasedle 3. mesto ter tako izpadle iz nadaljnjega tekmovanja. Realno gledano sta bili ekipi, ki sta bili uvrščeni pred našo kvalitetnejši, vendar si igralke Mala 2 zaslužijo vso pohvalo za prikazano igro. Ekipo tako čaka samo še tekmovanje za mesta.

Trener Drago Blažič je ta del sezone strnil: »Rezultatsko gledano glede na lansko leto, ko je Formis Mala 2 izpadla že v 2. krogu repasaža, je letos odigrala bolje. Punce so odigrale dva turnirja več in izpadla šele  v 4. krogu repasaža. Uvrstitev bo tako boljša kot lani, ko je ekipa Formis mala 2 zasedla 23. Mesto, za letošnje čim višje pa se bodo punce borile na naslednjih turnirjih za mesta.«

{gallery Novice_ostali/Mala/1-2013-14_turnir_09/MalaII-rep4}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje