Začele tudi najmlajše

by admin

S tekmami 1. kroga se je začelo državno prvenstvo v  mini odbojki za deklice.

V letošnjem državnem prvenstvu v mini odbojki (letnik 2007 in mlajše) je začelo s tekmovanjem 52 ekip iz vse Slovenije. Letos se prvič igra po sistemu na izpadanje, kar pomeni, da popravnega izpita ni oz. ko si enkrat tretji na turnirju izpadeš iz boja za najvišja mesta ter igraš še samo na turnirjih za končna mesta.

Prva ekipa mini odbojke je svoj prvi turnir igrala v Zrečah, druga ekipa pa v Lendavi.

O turnirju v Zrečah je Lana K. napisala: Dne 9. 12. 2017 smo se Formis mini odpravile na turnir v Zrečah. Igrale smo 2 tekmi. Prvo tekmo smo igrali proti Šempetru in igra je šla gladko. Prvi set smo zanesljivo dobile. Rezultat je bil 1:0 v setih. Tudi drugi set je šel mimo z zmago, saj so punce igrale zelo dobro. Sedaj je bil rezultat 2:0 v setih in zmaga je že naša, vendar me smo želele zmagati vse! Tretji set smo igrale odlično in zmagale. Proti Šempetru smo zmagale z rezultatom 3:0 v setih. Drugo tekmo smo igrale proti Zrečam, ta tekma je bila malo težja, vendar me nismo bile premagljive. Prvi set smo zmagale z majhnimi težavicami. Ta set je bil najtežji, a smo se hitro privadile. Vodile smo z 1:0 po setih. Tudi drugi set punce niso bile premagljive in set je šel hitro mimo. Že je bil na vrsti drugi set in vsi smo bili vznemirjeni, saj Zreče igrajo dobro, a ne dovolj dobro, da bi dobile ta set. Rezultat je bil 2:0 in zmaga je bila naša, a hitro je sledil tretji set. Ta set smo se zelo potrudile in zmagale. Z Zrečami smo še pozdravili in se veselili obeh zmag ter rezultatov prve in druge tekme 3:0 v setih.

O turnirju v Lendavi je Mia J. napisala: V soboto, 9. 12. 2017, smo se ekipa Formula Formis II odpeljale na prvo tekmo v državnem prvenstvu 2017/2018. Pot v Lendavo nam je hitro minila, saj smo skozi okno avtomobilov lahko opazovale lepo na novo pobeljeno naravo. Za nekatere od  deklet je bila to prva tekma nasploh, zato je bilo pričakovanje veliko. Na začetku smo  bile malo živčne, vendar smo skozi tekmo ugotovile, da je tekmovati zanimivo in prijetno. Zelo vzpodbudno je na nas delovalo to, da so naši starši glasno navijali.   Tekmi se sicer nista končali najboljše  saj smo proti obema ekipama Murania Lendava in Mini Benedikt izgubile 2:1 v  nizih. Ta mali poraz nas je samo še bolj vzpodbudil, da bomo še bolj trdo trenirale in bile naslednjič odločnejše.

Naslednji turnir državnega prvenstva bodo najmlajše Formiske odigrale v soboto, 3. 2. 2018, predtem pa bodo še 13. 1. 2018 nastopile v Šempetru na 1. Odprtem prvenstvu v mini odbojki.

Vse rezultate 1. kroga lahko najdete na … Mini odbojka.

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Galerija slik Zreče:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2017_18/liga_1krog}

Galerija slik Lendava:{gallery Novice_ostali/Mini/1-Sezona_2017_18/liga_1krog2}

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje