Zlati trojček

by Boštjan Glodež

V nedeljo, 7. 5. 2023, je v Mariboru potekal turnir v mini odbojki “MINI MARIBOR OPEN 2023”.

Pri dečkih je nastopilo 8 ekip, pri deklicah pa 24 ekip, ki so bile razdeljene v 8 skupin s po 3 ekipami, prvouvrščeni sta napredovali v 1/8 finala oz. v izločilne boje. Ekipa Formis III je odigrala 5 tekem, ekipa Formis II pa 4 tekme. Ekipa Formis I pa v 6 tekmah ni oddala niza in je dodala nov zlat list v zgodovino selekcije Formis mini, za katero velja: “Enkrat mini, za vedno mini, Formis mini.”

Tako so najmlajše Formiske v letošnji sezoni osvojile že tretji veliki turnir, saj so januarja zmagale na Odprtem prvenstvu Slovenije v mini odbojki v Šempetru in februarja v Radovljici na “ELAN OPEN”, Mednarodnem prvenstvu Slovenije v mini odbojki.

O turnirju je Iza Krajnc iz ekipe Formis I povedala: “Med vikendom v nedeljo, 7. 5. 2023, smo z ekipo Formis I odšle na turnir mini odbojke, ki se je odvijal v Draš centru pod Pohorjem. Naša prva tekma je bila s klubom ŠD OK Dravograd, zmago smo osvojile hitro brez izgubljenega seta. Naslednja tekma je bila s POK Krško I in tudi to tekmo smo osvojile hitro brez težav. Ko se je ta tekma končala smo imele dolg premor pred naslednjimi tekmami. A premor je zelo hitro minil in pred nami je že bila tekma za četrtfinale z ekipo ŽOK Šentvid. Po zmagi z 2:0 smo v četrtfinalu igrale tekmo proti klubu iz Hrvaške po imenu OK Dinamo Zagreb I, ki smo jo tudi zmagale. 5. tekma v polfinalu je bila s klubom Prochrom Bled in tudi to tekmo smo zmagale. Zadnja finalna tekma je bila z Novo KBM Branik I. Punce iz Nove KBM so se zelo borile, a smo jih z našo odlično ekipo premagale. Po koncu zadnje tekme je sledila podelitev. Za prvo mesto smo dobile pokal in zlate medalje. Zelo sem ponosna na celo ekipo in na našega trenerja.”

Za ekipo Formis II je Jana Koren povedala: “Danes sem se zbudila ob 6.00, pojedla zajtrk in sva se z očetom odpravila proti Draš centru. Vsi smo se zbrali pred dvorano in nato se preoblekli ter ogreli. Proti Šempetru smo izgubile z 2:1 v nizih, ampak smo še vedno bile pripravljene za tekme. Imeli smo malo počitka, se ogrele in pripravile za tekmo proti OK Dinamo I. Na žalost smo izgubile z 2:0. Nato smo šli na kosilo, ki je bilo špageti in solata. Ko smo se najedle smo šle navijat za Formis I. Ko so končale s tekmo, smo še imele nekaj časa, da se sprostimo in odpočijemo. Naslednjo tekmo smo imele proti Krškem II, ki smo jo zmagale z 2:0. Takoj za tekmo smo šle igrat proti Logatcu. To tekmo smo zgubile z 2:0. Po teh štirih tekmah smo se preoblekle in so se nekatere odpravile domov ob 14. uri. Ostale smo sedele na tribuni in navijale za Formis I in III.”

Kaja Brljak pa je nekaj povedala za ekipo Formis III: “Na lepo sončno nedeljo smo se z ekipo Formis III odpravile na turnir Mini Maribor open 2023, ki je potekal v Draš centru. Prvo tekmo smo igrale proti ekipi Prevalje, ki smo jo izgubile z 2:0 v setih. Za kar nekaj igralk je bila to nasploh prva  uradna tekma v karieri, zato sta bila prisotna trema in strah. Zaradi prejšnje izgubljene tekme smo v novo stopile še bolj motivirano in z veliko borbenosti prišle do zmage nad ekipo Šentvida z 2:1 v setih. Ker je vsaka ekipa v skupini imela eno zmago in en poraz smo se v igri setov morale zadovoljiti z tretjim mestom v skupini, ki nas je pripeljalo do tekme z Dravogradom. Premagale smo ga z 2:0 v setih in nadaljevale borbo za končno uvrstitev. Nato smo se lačne odpravile na kosilo. Ko smo se najedle nas je takoj že čakala ekipa Puconci II, katero smo brez izgubljenega seta tudi premagale. Pa je sledila naša zadnja tekma današnjega dne, ki je odločala o naši končni uvrstitvi.  Polne motivacije smo se odpravile še v tekmo z Logatcem, ki pa ga žal kljub veliki borbenosti nismo uspele premagati, kajti rezultat je bil 2:0 v njihovo korist. Tako smo končale s tekmami, na to da smo odigrale pet tekme smo lahko zelo ponosne. Zahvalila pa bi se še našim najboljšim navijačem, našim staršem.”

 

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in nam pomagajo prepoznati obiskovalca, ko se ponovno vrnete na našo spletno stran. Pri tem nam pomagate razumeti, kateri deli spletnega mesta so najbolj obiskani in uporabni. Vsi podatki so popolnoma anonimni. Sprejmi Preberi dalje